Satu kävi hieromassa tänään molemmat likat. Erityisesti Millillehän hieronta tuli tarpeeseen, koska agiliitelyissä oli havaittavissa selvää keräämistä hypyillä. Pikkua taas ei ole hieronut kukaan ikinä(!), joten oli korkea aika tehdä jotain senkin lihashuollon hyväksi.

Ensimmäisenä Satu otti käsittelyynsä Millin. Milli kyllä selvästi tuntee Satun, mutta ihan niin hyviä kavereita he eivät olleet, että ilman makkaralahjontaa olisi selvitty. Vähän epäluuloisesti Milli Satuun ensin suhtautuikin, mutta lopulta ihmeen hyvin se antoi itseään käsitellä. Löytyihän käsittelyssä sitten niitä ongelmia. Luulin pahimpien jumien löytyvän jostain ristiselän tietämiltä, mutta ne löytyivätkin oikeasta etureidestä. Sen verran homma tuntui, että Milli olisi mielellään napannut Satua vähän varoitukseksi hampailla. Eipäs likka kuitenkaan onnistunut, kun pidin kiinni :P Vähän ajan päästä Milli kuitenkin alkoi rentoutua ja silmäluomet lupsahtaa. Satu sanoi, että Milli tarvitsisi vielä toisen ja varmaan kolmannenkin käsittelyn, jotta tuo jumi saataisiin auki kunnolla. Täytyy ottaa tosiaan hieronnan uusinnat vielä ennen koulun alkua. Satu neuvoi vielä kerran-pari päivässä tehtävät venyttelyt, joita nyt sitten aletaan tekemään. Satun mielestä Milli voi hyvin jatkaa kevyttä agilitya matalilla hypyillä tai pelkillä siivekkeillä kun se siitä kerran niin pitää.

Pikun hieronta ei ollutkaan yhtä onnistunut juttu. Pikku antoi tietysti käsitellä itseään ilman mitään ongelmia tai lahjomisia eli siinä mielessä homma oli yksinkertaista. Pikkuhan aina tykkää kaikesta huomiosta, oli huomion antaja sitten tuttu tai vieras. Pikun selästä ja kyljestä löytyi pientä jumia, mutta ei mitään isompaa tai sellaista mitä ei joka koiralta löytyisi. Hyvässä kunnossa Pikku kuulemma on ja Satu kehui Pikkua lihaksikkaaksi. Onneksi niin, koska Pikkua ei Satun mukaan voi kunnolla hieroa ja sen näin kyllä itsekin. Vaikka Pikun iho ei nyt ole normaalia huonommassa kunnossa (etutassua lukuunottamatta), ärsyyntyy iho silti selvästi sellaisesta voimakkaasta kosketuksesta mitä tuollainen hierominenkin vaatii. Satu mietti puuvillahanskojen käyttöä jatkossa, mutta en kyllä usko hanskojen käytön parantavan tilannetta. Ei ohutta ja arkaa ihoa puuvillahanskat miksikään muuta. Täytyy vaan yrittää pitää Pikku jatkossa kunnossa ilman hierontaa.

Pikun etutassu on ollut tänän parempi, mutta ilman tossua ei ulos ole asiaa. Kohta turvottaa ja punoittaa edelleen. Eilisen tötterönkäytön seuraksena kaula, pää ja erityisesti korvat ärsyyntyivät, joten oli valittava taas kahdesta pahasta. Otin tötterön pois ja olen koittanut tämän päivän seurata, ettei Pikkis nuoleskelisi tassua. Pään seutu ei juurikaan enää kutise. Jos tämä tassuvaiva olisi tullut viikkoa aikaisemmin, olisi kyllä karsinnat jääneet väliin. Saattaapi olla, että elokuun kisat jäävät haaveeksi jos tuo tassu ei ala tuosta parantua. Taas on menty sen verran päiviä ilman kortisonia, että pian ei enää mitkään Probitkaan kutinalta pelasta.