Viikot ne vaan vierii. Päivitysten kanssa tulee aina vähän kiire, koska muut aktiviteetit vievät kaiken ajan. Joululomaa odotellaan...

 

Nyt viikonloppuna me otettiin viimein ohjelmaan pölypunkkien joukkoteurastusoperaatio. Se taisi olla viimeksi joskus kesällä (heinäkuussa? en jaksa tarkistaa), kun edellinen sänkyvaatteiden saunavuoro pidettiin. Toki petivaatteita tuuletellaan Pikun allergian selviämisen jälkeen aikaisempaa ahkerammin, mutta aikaisemmin ei olisi ikinä tullut mieleen tuo saunottaminen. Marttaliiton sivuilta tämäkin vinkki löytyi. Koska parinkymmenen asteen pakkasia ei enää näillä leveysasteilla kovin usein esiinny, täytyy turvautua toiseen ääripäähän eli kuumuuteen. Eli sauna vähintään 60-asteiseksi ja petauspatjat, täkit ja tyynyt sinne pariksi tunniksi. Löylytellä vuodevaatteet eivät saa, vaan ne kököttävät kuivassa saunassa. Sitten vain huolellinen tamppaus ja imurointi, jolloin teurastetut pölypunkit toivottavasti katoavat. Tämän lisäksi itse iso patja, joka ei saunaan mahdu, käsiteltiin pölypunkkeja tappavalla suihkeella (Saijonmaa-Koulumiehen suositus) ja imuroitiin tämän jälkeen. Pitäisi vaan ehtiä tekemään näitä tappo-operaatioita useammin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pikun toinen korvalehti on mennyt edelleen huonommaksi. Ei mitenkään dramaattisesti, mutta kyllä se taitaa pian kaivata jotain Bepanthenia järeämpää. Olen ajatellut, että voisin seuraavaksi kokeilla Protopicia yhdessä Bepanthenin kanssa (ei tietenkään samaan aikaan laitettuna vaan vähintään parin tunnin viiveellä). En kuitenkaan kaiva Protopicia esille vasta kun on pakko.

 

Lauantaina oli ihana pikkupakkanen ja aurinko paistoi (harvinainen valoilmiö ollut muuten viimeaikoina). Kerrankin pääsi tekemään lenkin valoisalla ja niin ettei rapa roiskunut. Sai taas Humikkalan ja Rivieran ympäristö ihmettelemistä, kun vastaan kipitti tämän näköinen joukko:

 

1087028.jpg

 

Pikku on hyvin alkanut uskomaan, ettei pipoa saa ravistella päästä. Toki se aina välillä yrittää, mutta pienen nuhtelun jälkeen se alistuu kohtaloonsa. Pian pitäisi tulla myös Leevitiimin uudet tamineet. Oikein jännittää mitä se posti mukanaan tuo!