On se vaan hassua miten lomapäivät kuluvat vähintään tuplanopeudella työpäiviin verrattuna...

Uudestavuodesta selvittiin. Milli tosin säikkyi vielä pari päivää uudenvuoden jälkeen rakennustyömaalta kantautuvaa pauketta. Se ei olisi millään uskaltanut kävellä työmaan ohi, vaikka ihan läheltä ääni ei kuulunutkaan. Pikkua ei moiset asiat hetkauta mitenkään. Onneksi se ei ole ottanut Millistä mallia näissä säikkymisasioissa, ilotulitteet ja muut paukahdukset kun eivät ole ollenkaan ainoita asioita mitä Milli pelkää. Top ten-listalle näissä pelkoa aiheuttavissa asioissa on päässyt myös mm. leivänpaahdin. Pelkästään, jos leivänpaahdinta on käytetty silla aikaa, kun Milli on ollut ulkona, ei se uskalla tulla tuulikaappia pidemmälle. Paahdetun leivän hajukin siis riittää. Silti itse paahdettu leipä uppoaa tuohon piskiin milloin vain ja ahneus voittaa pelon muutenkin heti kun paahtoleipiä aletaan syömään.

Olen edelleen siirtänyt vanhoja vidokameralla taltioituja juttuja DVD:lle. Löysin useita pätkiä entisistä karvaisista kavereistakin; rotat Iidan ja Roosan, hamsteri Sakun ja Kanin (Nellihän se virallisesti oli, mutta tuttujen kesken pelkkä Kani isolla K:lla). Ronja-rottaa ei ilmeisesti koskaan kuvattu. Pipsaa on kuvattu monessa yhteydessä ja nyt sitä vasta oikein tajuaa miten pitkän elämän Pipsa eli ja miten monessa tapahtumassa se ehti olla mukana.

Hauskimpia kuvattuja pätkiä ovat Johanin siskon Annun Funny-paplarin pentuajat. En edes muistanut miten vilkas Funny oli aivan kakarana. Asuttiin silloin vielä samassa talossa Funnyn ja huoltajiensa kanssa ja Funny oli meillä paljon hoidossa. Pikku oli tuolloin alle 2-vuotias ja se jaksoi leikkiä Funnyn kanssa ihan loputtomasti. Videoilta näkee miten varoivainen Pikku oli, vaikka painit näyttivätkin välillä aika rajuilta. Millin mielestä Funny oli ällöttävä kakara ja Milli katsoikin asiakseen toimia järjestyksenvalvojana. Se halusi pitää huolen siitä, ettei nuorisolla ollut koskaan liian hauskaa.

 

Seuraavassa kaksi Pikun ja Funnyn painipätkää marraskuulta -03. Funnylla on ikää noin 10 viikkoa. Huomatkaa myös järjestyksenvalvojan vakava olemus. Kuvan laatu ei ole kovin hyvä, mutta kai siitä näkee kumpi on kumpi...