Ennen jussia molemmat likat kävivät rokotuksissa Koira-Kissa-Klinikalla. Pikulla meni vanhaksi rabies ja se sai vain sen, mutta Milli sai sekä rabieksen että kolmoisrokotteen. Suositeltavaahan olisi antaa nuo erikseen, mutta lääkärikin oli sitä mieltä, ettei Millin kaltaista koiraa kannata stressata kahta kertaa kun mitään rokotusreaktioita ei ole koskaan tullut. Vaakaankin molemmat pääsivät. Millillä painoa 5,25 kg ja Pikulla 6,10 kg. Niin erilaisia nuo ovat ruumiinrakenteeltaan (säkäkorkeus suurinpiirtein sama), Pikkuakaan kun ei voi mitenkään läskiksi haukkua. Milli-rimpula painoi joskus nuorempana selkeästi alle viisi kiloa, nyt sentään on vähän tullut lisää pehmuketta kylkiin.

Nyt juhannuksen jälkeen lähdettiin mökille. Sama se kai on missä sitä sadetta pitää? Tänään illalla kävi hauska juttu. Istuin alamökissä koneella, satuin vilkaisemaan ulos ja mitä näinkään! Keskikokoinen rusakko kiipesi ikkunan ulkopuolella olevalle läheiselle kivelle ja kaikessa rauhassa nautti iltapalaa. Koitin mahdollisimman varovasti siirtyä hakemaan kameraa ja palasin sitten ikkunan ääreen. Pikkis ilmeisesti vaistosi käytöksessäni jotakin omituista ja se mönki peittojen alta ihmettelemään. Tulos on tässä:
Tuossa pätkässä ei näy enää sitä, kuinka kovaa täällä lopulta kiljuttiin. Millikin haukkui, vaikka sillä ei taatusti ollut mitään hajua siitä, mistä Pikku niin innostui. Rusakko-bongauksen jälkeen Pikku istui, tuijotti tiiviisti ja piippasi surkeasti pitkään ikkunan ääressä. Ei tullut rusakko takaisin, vaikka miten pieni koira sitä toivoi!

Enpä taidakaan päästää Pikkua enää tänään ilman hihnaa ulos...