Viikonlopun TSAU:n kisoja ei voi ainakaan ilmoista moittia. Tai tietysti voi, jos ei pidä auringonpaisteesta. Eilen olin pitkästä aikaa kisoissa töissä ja tänään sitten itse kisaamassa. Viikolla käytiin kerran kentällä ja mielelläni olisin mennyt toisenkin kerran, mutta ajattelin säästää Pikun silmiä. No, eipä olisi ollut oikeastaan aikaakaan.

Aamun eka rata ei vaikuttanut radan reunalta katsottuna pahalta eikä se ollut sitä rataantutustumisessakaan. Ihan meille sopiva hyppyrata, jossa sai juosta. Oikeastaan ensimmäistä kertaa uskalsin nostaa Pikun kierroksia ennen rataa palkkaamalla lämmittelyesteillä leluhiirellä. Enemmänkin olisi ehkä vielä voinut, mutta oli kiva huomata, että koira pysyi lähdössä. Rata oli mielestäni ihan onnistunut, mutta lopussa meinasi ohjaajalla käydä iso kämmi: unohdin radan! Viimeisen putken pään Pikku sai valita aivan itse, koska mulle tuli aivan musta hetki enkä muistanut, kumpaan päähän koira piti laittaa. Jokin ihme ynähdyskin videolla kuuluu. Pikku kuitenkin valitsi oikean pään ja loppuun tulitiin nollalla. Sijoitus 3.

Radan kuvasi Välilän Eeva. Pikku ja Silja kiittävät!
KV-kisa saatiin onneksi kisata ulkona vähemmän pölyisessä ympäristössä. Ensimmäisenä ollut hyppyrata vaikutti aluksi pahemmalta kuin sitten olikaan. En kuumentanut Pikkua käytännössä lainkaan ja mielestäni vauhti ja into eivät olleet samat kuin päivän ensimmäisellä radalla. Viimeisillä hypyillä tehty valssi oli perinteisesti myöhässä. Olisi ehkä kannattanut tehdä siihen jotain muuta. Hyppiksellä sijoituttiin taas kolmanneksi.

Tämän radan kuvasi Salomaan Marja, kiitokset!
KV-kisan agilityrata ei tuntunut ylivaikealta, mutta tiesin, että meille radalla oli muutama hankala paikka. Inhoan käännettyä lähtöjärjestystä ainakin silloin, jos joutuu lähtemään viimeisten joukossa. Ei kiitos näille heikoille hermoille.

Päätin ottaa radan iisisti ilman turhia hötkyilyjä etenkin kontaktien osalta. Tavoite täyttyi. Puomin kontaktiin olen oikein tyytyväinen, A:n kontaktiin en niinkään, keinulla meillä paloi aikaa, kun jäin ihmettelemään miten ylös Pikkis jäi seistä tönöttämään. Selkeästi tuosta huomasi, että keinua tulee otettua harvemmin varsinkaan niin, että tekisin keinun päähän valssin. Nollalla tultiin maaliin ja sijoitus agi-radalla kolmas. KV-kisan kahden radan yhteistuloksissakin oltiin sitten sijalla 3, joten päivään ei voi olla kuin tyytyväinen. Kolme rataa ja kolme nollaa. Nyt on sitten ensi vuoden MM-karsintojen tuplanollavaatimuskin täytetty, SM-kisoihinhan tuplanolla tuli Kokkolasta.

Välilän Eeva kuvasi myös meidän kolmannen radan. Suuret kiitokset!


Päivän mittaan olin Pikkua seurannut ja tiesin mitä illalla tuleman pitää. Ei auttanut koko koiran pesu vaan illalla kainalot olivat todella ikävän näköiset. Myös erityisesti oikea silmä näytti ottaneen pitkästä ja pölyisestä kisapäivästä nokkiinsa. Ei kiva, mutta onneksi kotona on dropit molempiin. Eiköhän se tästä taas parissa päivässä helpota. Toivottavasti. Onneksi nuo korvalehdet sentään ovat viimeaikoina alkaneet pysyä päässä

Kainaloa ja simmua kuvin:

1850575.jpg


1850572.jpg