Tiistaina käytiin Millin kanssa Vettorissa esitarkastuksessa ennen ensi torstain hampaan poistoa. Lääkäri teki Millille terveystarkastuksen eli lähinnä kuunteli sydämen, katsoi suun ja erityisesti tietysti tarkasteli poistettavaa hammasta. On se kumma, miten Milli antaa hienosti toisten eläinlääkärien tutkia itseään. Siinä Milli seistä tönötti tutkimuspöydällä ja vaikka selvästi sitä vähän jännitti, ei ollut puhettakaan mistään hampaidenkäytöstä. Mitään estettä hampaan poistolle ei löytynyt, joten ensi viikon torstaina sitten edessä olisi P4:n poisto. Haavaumat Millin suussa ovat lähteneet parantumaan, vaikka silloin tällöin olen edelleen huomannut sen hankaavan tassulla kuonoaan Millillä jatkuu toinen antibioottikuuri vielä ensi tiistaihin ja vihdoin alkaa tuntumaan, että ärtynyt takapuolikin on asettunut.

Tiistaina sattui sitten vielä jotakin todella kummallista. Jokunen tunti eläinlääkärivierailun jälkeen huomasin miten karva Millin kyljestä alkaa lähteä irti. Varovaisen tutkimisen jälkeen Millin kyjestä irtosi peukalon pään kokoinen läntti karvaa. Karva vain irtosi isoina paloina ihoa myöten, tosta noin vain! Karvattoman ison läntin vieressä oli myös pienempi karvaton läntti. Päässä ja kaulassa Millille on ilmaantunut myös pikkurillin pään kokoisia karvattomia länttejä :O Soitin tietysti heti keskiviikkona Vettoriin, mutta asia voinee odottaa torstain käyntiin saakka, jos nimittäin tilanne ei dramaattisesti tästä muutu. Karvattomat alueet eivät kutia tai punoita, eikä iho ole mistään kohtaa rikki. Karvattomien kohtien lähialueet hilseilevät hieman. Johanin kanssa olemme googlettaneet läpi miljoona vaihtoehtoa, mutta aivan arvailuksi tämä menee... Pikun kanssa olen tottunut karvattomaan tai harvakarvaiseen koiraan, mutta mitään vastaavaa en ole kyllä nähnyt. Millin karva muuten on hyväkuntoista ja kiiltävää. Mandossa tai Pikussa ei näytä olevan mitään oireita, jopa Pikku on ollut viime ajat yllättävän kutinaton. Kaulassakin Pikulla kasvaa jälleen karva.

Liittyykö Millin oireet jotenkin toisiinsa vai ovatko ne toisistaan riippumattomia? Silmänalusen turvotus (jo ohi, muistona karvaton läntti silmän alla), anaalirauhasten ja peräaukon tulehdus (jo ohi), suun haavaumat (jos ei ohi, niin ainakin paljon parempi) ja nyt nämä karvattomat alueet. Mikä kumma Milliä vaivaa?? Saadaanko tähän torstaina joku vastaus?

Vielä kuva tiistailta. Muutama tunti aiemmin oltiin siis oltu eläinlääkärissä, eikä tuota länttiä vielä ollut. Nyt alue on hieman suurempi, mutta ei paljon. Milliä on kutsuttu toisinaan kiinalaiseksi hyttyseksi, mutta aikooko se nyt muuntua kiinan harjattomaksi koiraksi?