Kroonisesta kiireestä johtuen tuota päivitykatkosta ehti olla yli kaksi viikkoa. Sinä aikana Mando lähti kokeilemaan uuteen kotiin Turkuun ja palasi takaisin tasan  kahden viikon kuluttua lähdöstään.

Alku oli lähtenyt sujumaan lupaavasti tai voisi kyllä sanoa, että suorastaan käsittämättömän hyvin. Mando oli saanut heti alkuunsa hieman köniinsä isommalta kissalta, jonka jälkeen se kuuleman mukaan pelkäsi ja kunnioitti molempia kattimuksia. Kaikki pystyivät olemaan samassa tilassa vapaina, mutta Mando ei itse uskaltanut ottaa kissoihin kontaktia. Mando oli uudessa kodissa käyttäytynyt hyvin, eikä sen kanssa ollut mitään isompia ongelmia. Se oli ollut haukkumatta ollessaan yksin ja saanut uusia koirakavereitakin koirapuistossa. En meinannut korviani uskoa, kun kuulin Mandon kaverustuneen mm. nuoren leikkaamattoman husky-uroksen kanssa! Sain tästä myös kuvallisen todisteen, joten uusia piirteitä pojasta tosiaan sillä reissulla paljastui.

Reilut puolitoista viikkoa kokeilukodissa oltuaan Mando kuitenkin äkkäsi, että pienempi kissa arasteleekin häntä ja siitä hetkestä kaikki alkoi mennä vikaan. Mando aloitti hyökkimisen pientä kissaa kohti ja tämä reppana pieni kisu ei uskaltanut puolustautua. Ei ihmekään, sillä Mando oli melkoinen jättiläinen sen rinnalla. Kieltoja, vesisuihkuja ja jäähyä kokeiltiin, mutta kun Mando siitä huolimatta pääsi puremaan pikkukisua jalasta, oli asia selvä. Mando palasi takaisin ja on siis taas koditon. Sinänsä harmi, että tässä kokeilukodissa Mando tuntui tulevan erinomaisen hyvin juttuun ihmisen kanssa.

Vielä en ole uutta ilmoitusta laittanut, koska halusin nähdä miten Mando ottaa tällaisen edestakaisin pompottelun. Pari ensimmäistä päivää poika vaikutti tavallista väsyneemmältä ja jätti ruokansa aamulla syömättä (söi kupin tyhjäksi vasta kun palasin iltapäivällä kotiin). Nyt kaikki sujuu taas vanhaan malliin. Mando tosin sai lievän yhden "aallon" epi-kohtauksen nyt illalla. Se käyttäytyi itse asiassa jo vuorokautta aiemmin hieman omituisesti (ikäänkuin sillä olisi ollut jokin poissaolokohtaus) ja luulin jo silloin kohtauksen tulevan. Tänään se taas jumitti omituisesti sohvan viereen ja kun se alkoi pyrkiä syliin, tiesin mitä on tulossa. Kaksi ykää lattialle, jokunen minuutti tärinää ja hoippumista ja kohtaus oli siinä. Ei ole pienen koiran elämä helppoa :(

Mistä ihmeestä löytää Mandolle sen arvoinen koti? Mando ansaitsisi jo saada rauhallisen ja tasaisen loppuelämän.