"Röntgenkuvissa jo huomattavasti vähemmän tiivistymää, keuhkot kuulostavat vapailta, joskin hieman voimakkaat ja tiheät hengitysäänet." Eläinlääkäri Eva Risteen lausunto kai puhuu puolestaan, mutta itse kuvat näyttivät tältä:
Edelliset kuvat 22.2.-10

Kuvissa Pikku oli tänään hieman vänkyrämmässä asennossa yksinkertaisesti siksi, että tällä kertaa se oli hereillä. Suhteellisen helposti saimme kuitenkin Laakson Annan kanssa Pikun pysymään aloillaan kuvien oton ajan.

Juuri siis niin kuin arvelinkin: tiivistymää on, mutta vähemmän ja parempaan päin ollaan menty. Minun silmääni tuo muutos ei näytä yhtä suurelta ja selvältä kuin eläinlääkärin mielestä, mutta enpä voi väittää keuhkokuvia osaavani tulkitakaan. Edelleen eläinlääkäri oli sitä mieltä, että todennäköisin selitys tiivistymille on keuhkoissa oleva kasvain. Mielestäni asiaan pitää saada selvyys, joten haluan, että Pikun keuhkot tutkitaan joko ohutneulanäytteen tai BAL:in (eli huuhtelunäytteen) avulla. Kasvaimelle ei voi tehdä mitään, mutta niille muille vaihtoehdoille kenties voisi. Jos taas ei tiedä tiivistymien aiheuttajaa, ei sitä voi myöskään hoitaa. Vielä on epäselvää, kumpi tutkimuksista olisi järkevämpi ja pystyykö Koira-KissaKlinikka sen tekemään. Jos ei pysty, saamme todennäköisesti lähetteen Yliopistolliseen eläinsairaalaan.

Nyt siis odotellaan soittoa Koira-KissaKlinikalta ja jatketaan Flixotiden hengittelyä ja Nuelinia ja ennen Nuelinia tietysti myös Antepsinia. Nuelinin annostus laskettiin tosin nyt puoleen (eli 1/4 tabl./pv), joten ehkäpä vatsan ärsytyskin hieman laantuu.