Kyseinen ihan epis viikko tosin ei ole ollut kuluva vaan edellinen, eikä viikko ollut mitenkään epäreilu vaan kovin epävirallinen. Lokakuun viimeisellä viikolla oli väliviikko Elinan treeneistä, tekniikkakurssin loputtua ja uuden alettua nyt marraskuun alussa. Sopivasti viikko voitiin sitten täyttää kaksillakin epävirallisilla kisoilla, kun molemmat sattuivat juuri samalle viikolle.

Torstaina oman seuran epävirallisissa osallistuttiin mölliradalle, koska se oli hyppyrata. Rata meni mielestäni oikeinkin kivasti (eli suunnitelmien mukaan ja vauhdikkaasti), mutta ennen viimeistä putkea Niksi jostain syystä pysähtyi hetkeksi ja vieläpä palasi hieman takaisinkin jotain haistelemaan. Radan reunalla seuranneet osasivat kertoa, ettei Niksi ollut ainoa tuossa kohdassa haistelemaan pysähtynyt. Annettakoon siis moiset hänelle anteeksi. Niksi oli kuitenkin sekä ennen rataa että radan jälkeen aivan intoa täynnä ja mikä tärkeintä, tuomarille ei käyty kommentoimassa mitään. Itselle kävi sellainen nolo moka, että huomasin unohtaneeni ilmoittautumisessa mainita, ettemme enää ole oikeita möllejä eli meitä ei kuulu sijoittaa. Meidät siis kuulutettiin palkintojenjakoon kakkostilaa pokkaamaan, kunnes vasta älysin mokani. Onneksi oikeat möllit kuitenkin taisivat saada palkintonsa ja minä yritän seuraavissa epikisissä olla vähän skarpimpi ilmoittautunessani. Niin ja kiitokset radan kuvanneelle Riikalle!

Lauantaina käytiin puolestaan TSAU:n epävirallisissa ja halusin osallistua avoimeen luokkaan keppejä kokeillakseni. Radalla ei onneksi ollut keinua, mutta ei sitten ollut niitä keppejäkään. Mikä pettymys! Avoimen rata oli aika vaikea, ei  mitään ykkösluokkakamaa. Olin tähänkin suoritukseen monelta osin todella tyytyväinen. Lähdössä Niksi ei antanut itseään häiritä, vaikka ratatyöntekijä juoksi kohti läheltä. Olin myös aivan vakuuttunut, että Niksi käy vähintään katsomassa radan reunalla ollutta tummapukuista ratatyöntekijää, jota kohti se joutui hyppäämään. Väärässä olin! Kyllähän se tuota henkilöä vähän mulkaisi, mutta matka jatkui vauhdikkaasti. Radalta tuli kuitenkin hylätty, koska ajatukseni sekosivat renkaalla. Olin näkevinäni Niksi hyppäävän ohi renkaasta (ja videon pysäytyskuva paljasti sen niin tehneenkin), mutta koska tuomari ei näyttänyt kieltoa, jatkoin hetken mietinnän jälkeen matkaa. Ajatukseni jäivät vielä siihen renkaaseen, ohjaus vähän myöhemmin suoralla putkella jäi puolitiehen ja Niksi tuli putkesta takaisin ja hyppäsi väärän hypyn. Myöhemmin vielä s-putki tuotti vaikeuksia, mutta eipä me ennen tuota avoimen rataa olla noita mutkaputkia taidettu edes tehdä. Vauhti oli etenkin alkumatkasta hyvä ja Niksillä oli intoa loppuun asti. Radan kuvasi Anna-Maria, kiitokset!

Keskiviikkona alkoi Elinan mölliratakurssi ja iloinen olen, että me mahduttiin mukaan. Niin paljon on vielä opittavaa!

Loppuun vielä kuva parin viikon takaa. Poikkesin vähän vanhoja (mutta Niksille tietysti aivan uusia) lenkkimaisemia Vartiovuorenpuistossa katsastamassa.