Kyllä tätä sadetta ja syksyn harmautta on mun puolesta kestänyt jo ihan riittävästi. Pari päivää jaksoi maa olla aavistuksen valkoinen, kunnes vesisateet veivät senkin vähän. Syksyn voisi mun puolesta kieltää vaikka lailla! 

Maanantaina ennen ryhmän koulutusta vein Pikun ensi kertaa Pussikoirien talviharjoittelupaikkana olevaan maneesiin. Viime talvena en uskaltanut Pikkua viedä sinne lainkaan, mutta nyt ajattelin, että sittenhän sen taas näkee miten käy. Mitään muuta me ei Pikun kanssa tehty kuin keppejä, mutta Pikusta kyllä näki, ettei vähään aikaan ole mitään ihmeempiä harrasteltu. Se oli kuin lentoon lähdössä! Myöhemmin illalla pesin tassut ja mahanalusen, pyyhin kuonon ja putsasin silmät. Seuraavina päivinä Pikku kyllä rapsutteli enemmän, muttei mitenkään katastrofaalisesti. Ehkäpä me siis joskus toistekin uskaltaudutaan ottamaan maneesissa vähän esteitä.

Eilen Saijonmaa-Koulumies soitti kuten oli luvannutkin. Hän kyllä sanoi viime käynnillä soittavansa ehkä aika myöhäänkin, mutta kun puoli kymmeneen mennessä puhelua ei kuulunut, lähdin koirien kanssa ulos. Puhelin tietty alkoi soimaan tasan sillä hetkellä, kun noukin Pikun kikkareita kakkapussiin (mokoma sonti poikkeuksellisesti melkein kävelytielle). Ilman kalenteriakin saatiin kuitenkin siedätyshoidon aloituksesta sovittua, mutta täytenä yllätyksenä mulle tuli se, miten kauan uutteiden tuleminen kestää. Olin ajattellut siedätyshoidon alkavan ehkä parin viikon kuluttua, mutta uutteiden tuleminen kestääkin parisen kuukautta! Olisihan tuonkin asian voinut varmistaa aiemmin, mutta kun en älynnyt. No, ei auta kuin odotella milloin ne Mevetistä soittavat. Taitaa silti homman alku mennä ensi vuoden puolelle. Kolme ekaa pistosta antaa aina eläinlääkäri. Ajattelin mennä otattamaan vain ekan pistoksen Hesaan ja kysyä  esimerkiksi Kilpiseltä josko hän voisi toimia seuraavan kahden pistäjänä. Siitä eteenpäin pistokset pitäisikin suorittaa ihan omin käsin... Itseäni tai toista ihmistä voisin hyvinkin pistää, mutta varmasti on jalat spagettina ekoilla kerroilla Pikun pistämisen suhteen. Toisaalta tässä on nyt kyllä aikaa valmistautua henkisesti toimenpiteeseen.