Maanantaina kyllästyin odotteluun ja soitin jälleen Vettoriin kysyäkseni Millin patin tuloksia. Jostakin syystä tulokset oli unohdettu ilmoittaa ja tätä puhelimeen vastannut henkilö pahoitteli. Hyvää kannatti ilmeisesti odottaa, koska molempien pattien vastaus oli hyvänlaatuinen. Aivan siis kuten viime kerrallakin. Tämä ei tietenkään takaa sitä, että mahdollisesti myöhemmin ilmaantuvat olisiva edelleen hyvänlaatuisia, mutta nyt ei kannata vielä miettiä sitä. Ollaan iloisia näistä uutisista.

Mandon takajalkojen tutinat eivät ole menneet pahemmiksi, mutta toisaalta eivät ole ohikaan. Takajalkojen heikkous ei ole silmiinpistävää, mutta sen kyllä huomaa, kun koiran liikkeitä seuraa. Jostain kumman syystä se myös tuntuu edelleen pyöristyvän, vaikka ruoka-annosta on pienennetty. Mielestäni noiden lääkkeiden on pakko vaikuttaa asiaan, vaikka mainintaa en varsinaisesti löytänytkään (tiedonlähteenä esim. Elina Holstin lisuri idiopaattisen epilepsian lääkehoitoa koskien).

Sain tässä jokin aika sitten kyselytutkimuksen allergisten ja atooppisten koirien kortisonihoidon sivuvaikutuksia koskien. Monisivuisessa kyselyssä kysytään kyllä paljon muutakin, käytännössä melkein kaikkea, mitä allergisen ja atooppisen koiran hoitoon vain voi liittyä. Tämä kysely oli lähetetty tietenkin Pikkua koskien. Kyselyyn toivottiin vastausta, vaikka koira olisikin jo kuollut. Halusin tietysti vastata kyselyyn, mutta se osoittautuikin yllättävän haasteelliseksi. Kävin läpi Pikun sairaushistorian ja kokosin kyselyyn vaadittavia tietoja pala palalta. Ihan yhdeltä istumalta kyselyyn vastaaminen ei todellakaan käynyt. Vieläkin on muutama kohta, jotka pitää tarkistaa ja täyttää. Nyt vasta jälkikäteen sen jotenkin ymmärtää, miten loputtomia ja surullisia nuo Pikun iho-ongelmat olivat. Niksin iässä, eli 1,5-vuotiaana, olimme jo eläinlääkärin kanta-asiakkaita ja se oli vasta alkusoittoa. Osaan kyllä todella arvostaa sitä, että Niksi on ollut niin terve. Tulevaisuudesta ei tietenkään koskaan tiedä, mutta sen tiedän, että terveenä pysyminen on Niksin ominaisuuksista se kaikkein toivotuin.