Ei ole räyhäjengi koossa enää, koska yksi on joukosta poissa. Surullinen ja iloinen päivä takana, huomisesta ei tiedä vielä kukaan.

Mando lähti tänään siis kokeilemaan uuteen kotiin Kuopioon. Aamulla pakkasin Mandon tavarat ja koirat autoon ja lähdimme suuntamaan kohti itää. Alkuiltapäivästä olimme perillä ja Mandon uusi kokeilu-emäntä Piija oli meitä vastassa. Mando tutustui Piijaan käytännössä heti ja lähdimme siitä sitten lähipuistoon kävelylle. Tämä ensimmäinen kävelyreissu meni muuten oikein kivasti, paitsi että tapahtui jotain hyvin odottamatonta: Mando sai epilepsiakohtauksen :O Kohtaus oli voimakkuudeltaan toukokuisen veroinen, mutta kuitenkin laadultaan taas hieman erilainen. Kohtausaaltoja tuli kaksi tai kolme, välit eivät olleet niin selkeitä kuin toukokuussa. Taju pojalla ei mennyt, mutta ei kyllä tällä planeetallakaan ollut. Näkipä Piija nyt sitten heti alkuunsa, mitä tuo epilepsia käytännössä tarkoittaa. Ihme juttu vain tällainen sattuma; miksi juuri tänään?

Mando tokeni kohtauksesta nopeasti eikä vaikuttanut ainakaan päällisin puolin väsyneeltä. Seuraavaksi Mando tutustui Piijan toiseen puoliskoon Vesaan ja myös tämä kohtaaminen sujui ongelmitta. Lopulta Piija haki ulos vielä oman koiransa 1,5-vuotiaan suomenlapikoira Tähden. Millin mielestä Tähti oli erityisen ihana, koska sillä oli juoksu alkamassa :) Millihän ei aina välttämättä kaikista nartuista muuten pidä. Pikunkin mielestä Tähti oli mukava, joten tyttöjen suunta näytti hyvältä. Mandon kanssa ei sitten kaikki sujunutkaan yhtä helposti. Tähti arasteli Mandoa, mutta siitä huolimatta Mando pyrki pariin otteeseen Tähteä kohti räyhäämään. Teimme aluksi yhdessä hihnalenkin kohti koirapuistoa. Kun koirat vaikuttivat rauhallisilta, päästettiin ne kaikki puistossa lopulta irti. Tähti yritti parhaansa mukaan pysytellä sivummalla, mikä oli kyllä ymmärrettävää.

Koirapuiston jälkeen kävelimme Piijan ja Vesan kotiin. Räyhäjengi löysi pian Tähden lelulaatikon ja sieltä kukin valitsi leikittäväksi mieleisensä lelut: Pikku pallon, Milli röhkivän possun ja Mando taisi kokeilla vähän usemapaa laatua. Tähti-rukka katseli varovasti sohvalta miten sen leluja kohdeltiin, onneksi mikään ei tainnut sentään hajota(?). Mando sisälläkin yritti kolme kertaa hyökkiä kohti Tähteä. Kaksi kertaa se teki sen selkäni takana. Hyökkimiset olivat enemmän sellaista komennuksen tapaisia eikä se ollut tosi mielellä menossa päälle. Yhtä kaikki, tuollaista käytöstä ei kyllä siltä kyllä sallita. Tähti katseli muualle Mandon tullessa lähelle ja parkeerasi itsensä turvallisesti isäntänsä taakse. Tähti ei siis millään tavalla provosoinut Mandoa, mutta Mandopa ilmeisesti kuvitteli näyttävänsä kuka on isäntä talossa :/ Millikin teki tuollaista turhanpäiväistä komentelua puolestaan Mandolle, kun silloin Mando meille huhtikuussa tuli. Tuolloin puolestaan Millille tehtiin selväksi, että liikaa ei pomotella ja tuo taipumus vähentyikin aika nopeasti. Toivottavasti näin käy myös Mandon ja Tähden kanssa.

Ennen lopullista eroa Mandon tavarat kannettiin sisälle ja tytöt jäivät jo valmiiksi odottamaan autoon. Mando lähti sitten kokeiluperheensä kanssa lenkille. Se lähti ihan innoissaan, kun tietysti pienessä mielessään kuvitteli minun odottavan vielä lenkiltä palatessa. Minä kuitenkin häivyin asunnosta heti perässä vähin äänin ja alkoi paluumatka kohti Pietarsaarta.

Niin alkoi Mandon uusi elämä tai ainakin koeaika. Tavoitteena olisi ensiksi kuukausi katsoa, miten pojalla alkaa sujumaan ja sitten miettiä jatkoa. Jos hyvin siis käy, orpopoika ei ole enää kauaa orpo. Mando on kuitenkin aina tervetullut takaisin räyhäjengiin, jos elämä jostakin syystä ei ala sujua toivotunlaisesti. Silti toivon ihan Mandonkin puolesta, että se osaisi nyt olla koiriksi eikä liikaa esimerkiksi ahdistelisi pientä Tähteä.

Mandon tapaamme varmasti vielä. Tämän "projektin" onnistumisen kannalta toivoisin tietysti, että siihen seuraavaan tapaamiseen menisi aikaa, eli ettei meidän ihan pian tarvitsisi miettiä Mandon räyhäjengiin palaamista. Turha kai sanoa, että Mandoa on kuitenkin kovasti ikävä! Mandon uudesta elämästä voi lukea Piijan blogista.

Vielä viimeiseksi kuva eilisillalta: Räyhäjengin viimeinen yhteisposeeraus ennen hajaantumista.