"Vatsan ultraäänitutkimuksessa ei todeta kasvainmuutoksia sisäelimissä. Rintaontelossa vasemmalla puolella kaudaalisesti massa, arviolta 2 x 3 cm pallean vieressä. Kliinisesti koira on oireeton, ei yski."

Välimäki ultrasi Pikun vatsapuolen koko pituudelta samalla selittäen mitä ruudulla näkyy. Suolisto, vatsalaukku, maksa, munuaiset, sydän ja muut sisäelimet näyttivät siltä miltä pitikin. Ei mitään, mikä olisi viitannut kasvaimiin tai muuhun ikävään. Keuhkojen seutu oli vaikea ultrattava ja anturia (tai mikä lie) joutui vähän painamaankin ikävästi. Pikku käyttäytyi koko ultran ajan kuitenkin todella hienosti. Selällään oli varmasti kurja olla mömmöt vatsanahkassa, mutta yhtään Pikkis ei vastaan pyristellyt. Keuhkojen seutuvilla näkynyt tumma sinne kuulumaton mötti olikin se, mitä odotettavissa oli. Paikka on juuri se, mitä lääkäri pystyi röntgenkuvienkin perusteella havaitsemaan keväällä oletuissa kuvissa. Mötin kokoarvio on vain suuntaa-antava eikä edelleenkään ole varmuutta mikä tuo keuhkoja painava massa oikein on. Ykkösarvauksena säilyy edelleen kasvain, kakkosena jokin granulomatoottinen tulehdus. Pääasia on, että mötti ei ole ainakaan dramaattisesti kasvanut, eikä mitään muutoksia näy muualla elimistössä. Kaiken kaikkiaan tänäiset tulokset ovat siis parhaimmat mitä pystyimme ylipäätään saamaan, kun kerran Pikun päältäkin näkee ettei vaiva ole kadonnut. Se miksi Pikku on alkanut pelkäämään (tai pikemminkin säikkymään) ukkosta ja joitakin kolahduksia ei selvinnyt. Mötin kun ei kuulemma pitäisi aiheuttaa tuossa kokoluokassa vielä painetta sisukaluihin ja sen myötä kipua. Selkälihaksethan tuolla  tietysti voivat olla jatkuvasti jumissa omituisen hengitystahdin vuoksi.

Punnitsin Pikun kolme kertaa varmistuakseni etten punnitse väärin. Olen kyllä huomannut Pikun hieman laihtuneen, mutta silti vaa'an lukema 5,650 kg tuntui aivan hurjan vähältä, Pikkis kun kesäkuussa painoi vielä 6,1 kg. Pikku tuskin laittaa lihotuskuuria ollenkaan pahakseen ja sellaiset 5,9 kg voisi olla tavoitteena. Flixotidea jatketaan, lenkkejä voi tehdä jaksamisen mukaan ja kontrolli on vasta loppuvuodesta, mikäli siis mitään ei sitä ennen ilmene. Ei kai tarvitse enää erikseen mainita, että nämä olivat hyviä uutisia? :)