Tästä blogistahan alkaa tulla kovin agility-painotteinen. Kun vaan ehtisi joskus kirjata tapahtumat ... Tiistaina kävimme Niksin kanssa pyörähtämässä ATT:n epävirallisissa. Ihan selvästi näistä reissuista on kyllä hyötyä monessakin mielessä. Enää ei tarvitse stressata sitä, pissiikö koira vieraassa paikassa (joka kyllä alkaa olla kovin tuttu paikka), hyvin sujuu! Tällä kertaa häntäkään ei painunut alas halliin tultaessa vaikka tupa oli täysi. Innolla mentiin sisälle ja ihanat vieraat (ja tutut) syöttivät herkkuja. Aivan täysin tuntemattoman syliinkin Niksi kiipesi herkkujen toivossa.

Mölleillä oli ihan sopivan vaikea hyppyrata, joka Niksin osalta päätyi kahdesti haisteluun samassa kohdassa. Ekalla kerralla Niksi pysähtyi, palasi hieman taaksepäin ja haisteli ilmaa, toisella kerralla se haisteli jotain punaista hötöä  keinonurmella. En tiedä mikä ihme juttu sen huomion vei. Yhden hypyn ohi tultiin myös, kun en malttanut ohjata muutenkaan koko radalla. Niksi taas vähän jännitti, mikä näkyi vauhdissa, mutta selvästi reippaammin se meni kuin edellisellä kerralla. Niksin mölliradan kuvasi Suurosen Johanna.

Koska ystävällinen tuomari Huhdin Maarit sanoi, että avoimen radalla keinun pystyy kätevästi ohittamaan, päätin Ilmoittautua ja kokeilla ensi kertaa keppejä radalla. Vaikka Niksi yksin ollessaan pujotteleekin kepit erillisenä esteenä ihan hyvin, olin varma, että kepit jäävät avoimen radalla kesken. Vaan toisin kävi! Hienosti Niksi meni kepeille oikein sisään  ja pujotteli joka välin, mistä sen sitten palkkasin lelulla. Lelupalkan jälkeen Niksi aivan selvästi rentoutui ja se näkyi myös vauhdissa. Puomin hyvän nenäkosketuksen jälkeen oikaisimme keinun (+A:n ja hypyn) ohi ja jatkoimme suunnitelmien mukaan loppuun. Vähän meni yksi kaarros pitkäksi, mutta olen todella tyytyväinen siihen, miten Niksi alkoi olla jo oma itsensä radalla. Ja Niksi tosiaan suoritti kepit aivan ensi kertaa radalla, historiallinen päivä ;) Niksin typistetyn avoimen radan kuvasi Seleniuksen Tiina.

Sitten pitäisi oppia vielä se keinu.... Näillä näkymin Niksi aloittaa virallisen kisauransa lokakuussa. "Sattuneesta syystä" taidamme mennä ensiksi hyppyradalle ja jatkaa tarvittaessa samalla linjalla vaikka pidempäänkin. En nimittäin usko, että keinun sisäistämisessä Niksille tulee samanlaista ahaa-elämystä kuin keppien kanssa. Enkä laittaisi pahakseni, vaikka keinu poistettaisiin estevalikoimasta kokonaan...