Toiseksi viimeinen lomaviikko kului suurelta osin mökillä Pietarsaaressa ja tällä kertaa oltiin matkassa kaikki neljä. Pikulle taisi päällimmäiseksi jäädä mieleen myyräjähti, se kun sai päiviltä pienen myyrä-paran. Henkensä meinasi menettää myös hullunrohkea oravanpoikanen. Oravalapsen pelastukseksi koitui se, että olen jo oppinut Pikun käytöksestä tietämään, koska sillä todella on kiikarissa pieni paisti. Jos Pikku saisi vapaasti olla ja temmeltää, se ottaisi hengiltä varmasti paljonkin pikkueläimiä. On harvoja paikkoja, jossa Pikkua uskaltaa pitää irti ja niinpä kesän saldoksi jäi sammakko, sisilisko ja myyrä, jotka kaikki teurastettiin aivan meidän silmiemme alla. Niin hentomielinen olen, etten toivo Pikun osallistuvan edes myyräkannan vähentämiseen, vaikka se rottakoira olisikin. Katsoa saa, mutta ei koskea :)

1793679.jpg
Milliäkin myyrien rapistelu tietysti kiinnostaa, mutta sen taktiikka on seisoskella mustikanvarpujen seassa ja ihmetellä. Ei siis suurta pelkoa oikeista saaliista. Millikin voi pihalta joskus lähteä, mutta luonnoneläinten sijaan sitä kiinnostaa enemmän naapurien kahvipöydän antimet. Ja Frisbee-leikit voittavat mennen tullen kaiken elävän ihmettelyn.


1793718.jpg

Minä itse odotin menneellä viikolla tietysti eniten Pikun sunnuntaista luonnetestiä Karkkilassa. Koko viikon jännitin Pikun kainaloiden tilaa, ne kun karsintojen jälkeen sunnuntaina menivät jälleen ikävään kuntoon. Maanantaisen siedätyspiikin jälkeen kainalot kuitenkin tulivat kuntoon ikään kuin itsestään eikä enää tiistain jälkeen tarvittu paitaakaan. Sitä, oliko tämä vain yhteensattuma, jää nähtäväksi. Nyt kuitenkin jo toisen kerran siedätyspiikin jälkeen Pikun tila on selvästi mennyt paremmaksi. Toisaalta sunnuntain luonnetestin jälkeen Pikku alkoi jälleen raapimaan ja kaluamaan itseään. Ilma oli hyvin kostea ja tällä saattoi olla vaikutusta. Nyt aion testata meille uutta Cortavance-suihketta, kun kerran seuraaviin kisoihin on vielä pari viikkoa aikaa.

Niin, siitä luonnetestistä sitten seuraavassa kertomus ihan erikseen kuvin ja sanoin. Olikin ihan älyttömän mielenkiintoinen kokemus!