Eilen oli reissupäivä. Käytiin ensin ottamassa lyhyet agi-treenit TSAU:n kentällä, sitten ajettiin Forssan kautta Helsinkiin ja Lohjan kautta kotiin. Kotona oltiin klo 23 jälkeen.

Helsingin visiitin syynä oli Pikun kontrollikäynti Mevetissä Saijonmaa-Koulumiehen vastaanotolla. Olin varannut ajan jo useampi viikko sitten, mutta sopivasti Pikku alkoi hangata silmiään juuri muutamaa päivää aikaisemmin. Oli siis ihan oikein tarpeellistakin mennä simmuja näyttämään. En taaskaan oikein tiedä, mikä silmien ärsytyksen sai aikaan. Siedätyspiikki tosin annettiin lauantaina (28.6.), mutta eipä pistos ennen ainakaan ole mitään kummempaa aiheuttanut. Milli oli mukana turistina, kun en uskaltanut sitä kuumuuden pelossa autoonkaan jättää.
Pikkua jännitti lääkärissä todenteolla eikä se millään olisi tahtonut tukimuspöydällä olla vaan yritti jatkuvasti loikata alas.

Saijonmaa-Koulumies katsasti Pikun läpi ja silmiin saatiin sekä Maxitrol-silmätippoja että Oftan Dexa-Chlora -voidetta. Kuurin kestoksi laittoi 5 päivää, koska olen ilmoittanut Pikun Kokkolan kisoihin sunnuntaille. Voidaan sitten kuulemma jatkaa pari päivää lääkitystä kisojen jälkeen. Lappuun Saijonmaa-Koulumies kirjoitti näin: "Pikku tuotiin vastaanotolle allergian kontrollikäyntiä varten. Siedätyshoito aloitettu helmikuussa ja Pikun vointi on viime aikoina ollut melko hyvä, karvankasvua on havaittavissa aikaisemmin karvattomilla kohdilla. Viime päivinä silmien hankaaminen on lisääntynyt ja silmäluomet vaikuttivat ärtyneiltä." Lopuksi vielä toteamus, että siedätyshoitoa jatketaan ja käsky tulla näytille helmikuussa kun siedätyksen aloittamisesta on kulunut vuosi. Eli kuten olen itsekin voinut todeta, niin hyvältä näyttää. Korvalehtien reunatkin ovat kasvaneet kivasti umpeen, jopa kärjissä kasvaa karva ja vain toisessa korvalehdessä on rupikohta. Jotain siis on todellakin alkanut tapahtumaan ihan alan ammattilaisenkin mielestä. Muutokset ovat hitaita (esim. se karvankasvu ja korvien kärjet), mutta vanhoja kuvia katsottaessa eron todella huomaa. Kyllä sillä siedätyshoidolla on pakko olla jotain vaikutusta asiaan, koska mitään muuta varsinaista muutosta ei hoidossa ole tapahtunut.

Takaisintulomatkalla koukattiin Lohjalle Mandoa noutamaan. Mando-poika kun on meillä hoidossa maanantaihin "huoltajiensa" lomamatkan vuoksi. Mando on ollut hoidossa pari kertaa aikaisemminkin, joten nurkat ovat tutut. Tuttua sille taitaa olla myös se, että meidän Milli-kuningatarta ja Pikku-prinsessaa kannattaa totella. En tietenkään anna Millin pomottaa liikaa, mutta Mando osaa hyvin itsekin väistää meidän tyttöjä eikä kärhämöitä ole ilmennyt. Joskus hieman Milli komentaa, mutta koska Mando on kovin nöyrää poikaa, on yhteenotoilta vältytty. Edellisillä hoitokerroilla Mando on ollut kovin vakava, eikä häntä ole juuri heilunut. Taällä kertaa ekat heilutukset saatiin jo aamulla. Leluja alettiin kantamaan syliin eilen lähes heti ja irtosukatkin saivat kyytiä. Tänään aamupäivällä oltiin sitten jo näin rennosti:

1698137.jpg

Nyt pääseekin sitten taas testaamaan, millaista on kulkea kolmen koiran kanssa :P

Eilinen Forssa-visiitin syykin pitänee tässä paljastaa. Kävin nimittäin jättämässä eroilmoituksen. Sellainen onni potkaisi, että tulin valituksi Naantaliin, joten elokuussa ei kutsukaan Forssa vaan naapurikunta. Tästä on seurauksena tietysti myös se, että meidän poppoo asuu yhdessä osoitteessa myös arkipäivisin. Jos tällaisen tilaisuuden saa, niin sitä ei vain voi olla käyttämättä :D Toivottavasti olen valintaani tyytyväinen vielä vuoden päästäkin...