Päivityskatkosta on korkea aika kuroa umpeen parissakin erillisessä otteessa.

Parisen viikkoa sitten kisattiin oman seuran järjestämänä Varsinais-Suomen piirinmestaruudet. Pikku osallistui sekä joukkueeseen, että yksilökisaan, mutta minä itse vain jälkimmäiseen. Kuten arvasin, Pikulla ei ollut mitään vaikeuksia lähteä radalle Niinan kanssa ja hienosti pelasi yhteistyö. Rata ei vaikuttanut kovin vaikealta ainakaan radan reunalta katsottuna, mutta hyllyjä silti sateli useita. ATT:n minien epäonnisesti vajaamiehistöinen (joukkueessa vain kolme koiraa) ykkösjoukkue hylkääntyi jo ennen Pikun suoritusta, joten siinä mielessä paineita ei ollut. Minä itse olinkin taatusti se, joka rataa jännitti eniten. Hyvä kun kamera pysyi kädessä :D

Niina teki Pikun kanssa varmaa työtä ja tuloksena hieno nolla. Kiitos miljoonasti Niinalle sekä itseni, että Pikun puolesta! Olen varma, että Pikulla oli hauskaa! Niina vain hämmästeli radan jälkeen sitä, ettei Pikku kisaradalla toimikaan kontakteilla samoin kuin harjoituksissa :P Itsekin nyt sitten varmistuin siitä, että Pikku tasan tarkkaan tietää, koska kisaradalla ollaan. Sen _saa_ ottamaan hallitun kontaktin kisaradalla, mutta se vaatii työtä. Löysällä otteella se voi loikkia kontaktien yli, kuten tässä hiljattain tuli taas todettua.

 

 

Yksilöradoista ensimmäisenä oli Lahikaisen hyppyrata, joka vaikutti ihan ok:lta meille. Turmioksi kuitenkin koitui se, että radan loppupuoliskolla pieni muistikatkos ajoi ohjauksen väärälle esteelle. Unohdin putken :D Muisti kyllä palautui hetkeä ennen väärää estettä, mutta siinä vaiheessa oli myöhäistä tehdä enää mitään. Että voi ihminen olla tyhmä!

 

 

Toinen agilityrata oli Laamasen käsialaa. Jos päivän ensimmäinen rata oli ollut ok, tämä toinen rata sitten enää ei ollut ainakaan meille. Mikäs siinä, jos osaisi ohjata koiraa eikä vain juosta. Laamasen radalla olisi kuitenkin tarvittu myös koiranohjaustaitoa. Olin aivan hukassa puomin lopusta asti vaikka hylkäys tapahtui vasta useampaa estettä myöhemmin. Tiedän varmuudella, että jos hylky ei olisi tapahtunut siinä kohdassa, se olisi tapahtunut joka tapauksessa ennen maalia. Kun ei osaa ohjata, niin sitten vain ei osaa. Eipä taidottomuudesta voi syyttää kuin itseään.

 

 

Niina vei medeissä Sumun kanssa yksilöpiirinmestaruuden. Pikulla ei siis ihan turha varaohjaaja ollut :) Onnea vielä kerran Niina, sä olet (te olette Sumun kanssa) ihan ykkönen!