Toukokuu on muuten kiva kuukausi, jos vain tunteja olisi vuorokaudessa enemmän. Jokaikinen toukokuu työt haittaa kaikkea muuta elämää ja toisaalta muuta elämää kuin työt ei edes ole. Ok, valehtelen. Jotain pientä muutakin ollaan ehditty tekemään ja siitä tiivistelmää.

Milli söi viikon kipulääkekuurin, mutta mitään vaikutusta sillä ei ollut tassujen kaluamiseen tai koiran muuhunkaan käyttäytymiseen kotioloissa. Kävimme Ninalla viikon jälkeen uudestaan ja hänen käsittelyssään kipulääkkeen vaikutuksen huomasi. Milli antoi käsitellä itseään selvästi paremmin. Olin jo aiemmin varannut Millille ajan myös Vettoriin ortopedille eli Mikael Granholmille 12.5. sinne menimme. Granholm tunnusteli Millin läpikotaisin ja rauhoituksen jälkeen koko ranka kuvattiin. Lausunto: "Tunnustelemalla etujaloista ei normaalista poikkeavaa. Koira jännittää tutkimusta ja varsinkin selän tutkimusta. Otetuissa röntgenkuvissa (selkäranka, etujalkojen tassut) ei normaalista poikkeavaa. Seurataan." Luustosta vika ei siis löytynyt, mikä tietysti on helpottava tieto. Tassujen (lähinnä oikean etutassun) kaluaminen etenkin lenkkien jälkeen kuitenkin jatkuu edelleen, vaikka välillä tässä näyttikin jo tavan harvenemista. Nyt kun loma alkaa, varaan ajan vielä osteopaatille.

Niksi vietti toukokuun alkunsa vähän hitaammissa merkeissä, tai ainakin niin oli tarkoitus. Aivan viime päivityksen jälkeen Niksi yski kahtena päivänä ja tämän seurauksena pidimme varulti kahden viikon tauon kaikista harrastuksista ja muiden koirien tapaamisista. Milli ja Mando eivät missään vaiheessa köhineet, joten mistään vaarallisesta ei ollut onneksi kyse. Tämän yskäepisodin vuoksi menetimme myös keinukurssin toisen osan ja yhden kerran Elinan tekniikkakurssista. Kahdelle Elinan koulutuskerralle kuitenkin vielä pääsimme mukaan, ekan teemana tvisti ja toisen vekki ja takaaleikkaus. Näistä kerroista sen verran, että Niksi on kehittynyt ja minulla on järjetön määrä kehittymisen varaa. Olipa yllätys! Yksittäisistä esteistä keinu on edelleen aika alkutekijöissään, mutta muihin esteisiin olen kohtalaisen tyytyväinen harjoitusmäärään nähden.

Mando kävi hammaskiven poistossa pari viikkoa sitten. Hampaissa ei ollut runsaan hammaskiven lisäksi muuta huomautettavaa ja verikokeetkin olivat ok. Tuollaiset lääkärikäynnit ovat Mandolle melkoisen stressaavia ja hyvä onkin, ettei lääkärissä tarvitse rampata tämän useammin. Epilepsialääkityksestäkin taas keskusteltiin, mutta koska nytkin on mennyt yli 3 kk:tta ilman kohtauksia, en katso lääkitystä tarpeelliseksi. Se kun tietäisi niitä lekurikäyntejä vain lisää...

Varmasti on jäänyt jotain oleellista tähän kirjaamasta, mutta kaikkea ei nyt vain muista. Tärkeintä on, että loma on jo ihan ovella!