Taas pitäisi kuroa päivityskatkosta umpeen. Uutta kisaa pukkaisi sunnuntaina ja edelliset kisavideotkin ovat ollet vielä purkamatta.... Vaasan radat odottavat kamerassa edelleen.

Lauantaina 12.9. käytiin Pikun kanssa ottamassa yksi startti omissa kisoissa. Olin ilmoittanut Pikun vain yhteen, koska kisat olisivat voineet olla ulkona. Tuomarina kisoissa toimi Berglund aivan kuten olin toivonutkin, Berglundin nolla kun meiltä edelleen kateissa. Sama nollattomuuslinja jatkuu edelleen, ei tullut vuoden tavoite täyteen. Berglundin rata ei ollut helppo, kuten niin monesti on ennenkin käynyt. Tiesin, ettei alun suunnitelmani olleet mistään kotoisin ja tiesin, etten ehdi tekemään valssia renkaan jälkeen. Silti sen tein, koska en hätäpäissäni muutakaan keksinyt. Se valssi sitten tottakai oli myöhässä ja tämän räpellyksen jälkeen tulikin alas rima. Tuo rima oli tosin radan ainoa virhe, mikä on ihme ihan silläkin perusteella miltä suoritus videolta näytti. Olen lähes joka paikassa myöhässä ja käännökset olivat ihan mitä sattuu. Silti meidän aika oli nopein ja sijoituskin vitosella 4., joten ei niitä nollia muillekaan montaa ollut jaossa.


Koska Berglund on tuomarina tulevissa TSAU:n kisoissa, oli sinne tietysti ilmoittauduttava (+ pian vanhaksi menevä kisalahjakortti pitäisi käyttää). Kahdesta tulevasta radastamme Berglund tuomaroi yhden, joten vielä kerran tänä vuonna pääsen yrittämään sitä Berglundin nollaa, jonka vuoden alussa tavoitteeksi asetin. Voi olla, että tämä kisaamaan lähtö on huono valinta; kisat ovat TSAU:n hallissa ja reilun kahden viikon päästä pitäisi päästä piirinmestaruuksiin. Pikulla on nyt mennyt kuitenkin niin hyvin, ettei lääkkeitä ole tarvittu ennätyspitkään aikaan. Tassunpohjatkin ovat olleet oireettomat muutamista ulkokenttätreeneistä huolimatta. Otan siis riskin ja jos huonosti käy, yritän saada jostain pika-apua oireisiin.

Kesäkuinen päätökseni pitää, enkä ohjaa itse Pikkua pm-joukkuekisassa. Närhen Niina suostui ottamaan haasteen vastaan ja hän ohjaa Pikkistä joukkueessa, minä sitten itse yksilökisassa. Huh helpotusta :) Niina kokeili ensimmäistä kertaa Pikun ohjausta viikko sitten Raunon ryhmän treeneissä Sumun ollessa vielä juoksutauolla. Oli hassua nähdä Pikkis radalla jonkun muun kanssa ja kuten arvasin, Pikku ei kaivannut minua pätkän vertaa vaan kulki Niinan ohjauksessa loistavasti! Niina on kyllä uskomattoman taitava, mutta ei meidän Pikkiskään ihan huono ole :) Menin Pikun kanssa Niinan lähdettyä vielä halliin treenaamaan ja Pikku oli suorastaan revetä liitoksistaan, hyvä ettei sormia syönyt namilla palkatessa. Odotan tuota pm-joukkuetta nyt kyllä aivan uudella innolla!