Olen kyllä kuullut vuodatuksen ongelmista, mutta nyt sain näköjään itse sen kokea käytännössä. Äsken kirjoittamani teksti häipyi ilmeisesti johonkin bittiavaruuteen, grrrr. Ehkä tämä oli symbolista? Toinen (tai kolmas?) kerta toden sanoo?

Kuten otsikosta voi päätellä, räyhäjengin kokoontumisajot olivat nopeammin kuin uskalsin edes pelätä.

Kuopiosta lähtömme jälkeen Mando oli jatkanut hyökkäilevää käytöstään Tähteä kohtaan ja Tähden kaltainen pehmeä, alistuva koira oli ollut hätää kärsimässä. Yö oli mennyt suht rauhallisesti, mutta Mando olikin nukkunut ihmisten sängyssä. Mandolle ei tulla jatkossa kyllä mitään erivapauksia sallimaan ja meillä se ei taatusti tule sänkyyn tai sohville pääsemään. Korkeintaan silloin harvoin, jos meillä on joku vieras lattialla nukkumassa se saattaa _ehkä_ saada luvan päästä peiton alle, jos siis vieras sitä toivoo (sellaisiakin on nimittäin ollut ;) ). Mando oli pyrkinyt myös näykkimään Piijan avopuolisia, jos hän oli ollut lähellä Piijaa :/ Käsittämätöntä käytöstä!

Perheen elo Mandon kanssa ei siis sujunut ja lähdin eilen Viitasaarelle asti poikaa vastaan. Surullista, että näin kävi, mutta silti olin kyllä ilonenkin saadessani tuon louskuttajan taas takapenkille (ok, tuosta autossa räyhäämisestä en oikeasti pidä yhtään). Toivoisin kovasti, että Mandolle vielä löytyisi se oma koti. Sen päätöksen tässä kuitenkin tein, että kovin kauas en poikaa päästä. Tulevan koeperheen tulee nähdä Mando mielellään useampi kerta ennen kuin varsinaista koeaikaa edes yritetään. Se on ainoa tapa välttää pettymykset puolin ja toisin.

Tänään on ollut sateinen päivä, mutta se on ollut oikeastaan vain hyvä. Ilmeisesti reissu oli Mandolle kuitenkin aika rankka, koska se on nukkunut käytännössä koko päivän. Vasta illalla se haastoi Millin takaa-ajoleikkiin ja siinä sitten mentiin taas ympäri pihaa niin, että katsojaakin huimasi.

Kesäloma lähestyy loppuaan ja räyhäjengi suuntaa pian kohti etelää ja edessä häämöttävää arkea. Mikä on seuraava siirto, sitä ei tiedä vielä kukaan. En ainakaan minä.